Clemens Verkouter – Mesoloog

Mesologie is een relatief nieuw concept binnen de complementaire geneeskunde. Naast een basis van reguliere medische kennis, beschikt een mesoloog over ruime kennis in Oosterse en Westerse complementaire geneeswijzen. De combinatie van beide gezichtspunten maakt dat een mesoloog breed naar het klachtenbeeld en de oplossing kijkt bij chronische klachten.

Ieder mens is uniek, niet alleen de persoon maar ook het lichaam. Ieder lichaam reageert op zijn eigen unieke wijze op een verstoring van het evenwicht. Een mesoloog beschikt over verschillende diagnostische technieken zoals: tong-, pols- en lichamelijk onderzoek en maakt daarnaast gebruik van de EFD (Electro Fysiologische Diagnostiek), hierbij worden op een pijnloze, niet invasieve, manier 80 – 100 acupunctuurpunten gemeten, om de functie van de verschillende organen in beeld te krijgen en daarmee ook de disfuncties . Er onstaat zo inzicht in de oorzaak of oorzaken van de klachten.

Door integratie van alle gegevens onstaat een totaal functiebeeld. De mesoloog gaat in de veelheid aan gegevens op zoek naar de samenhang en bepaalt wat de prioriteit heeft. Dus met andere woorden; “ wat is de bepalende factor in het klachtenbeeld en hoe kan deze zo effectief worden verholpen”.
Mesologie werkt versterkend op het zelfgenezend vermogen en gebruikt hiervoor enkel natuurlijke middelen. Dit kunnen zijn; vitaminen, mineralen, kruiden (Westers en Oosters) homeopathie,voeding en/of leefstijladvies.

Het doeltreffenende aan mesologie is de mogelijkheid om middels de EFD op het lichaam te testen welke natuurlijke middelen bij u als individu aanslaan en welke niet. Ook worden zo diverse voedingsmiddelen getest. De therapiekeuze wordt dus bepaald aan de hand van uw reactie op de uit te testen middelen. Dit maakt mesologie doeltreffend en efficiënt.

Na 4 tot 8 weken vindt er een vervolgconsult plaats om de effecten te bepalen en eventueel bij te sturen. Een gemiddelde van 5 tot 6 consulten is over het algemeen voldoende om chronische klachten op te lossen danwel te verminderen.

U bent welkom voor een consult. Ik werk op maandag en dinsdag. U kunt zich aanmelden voor een afspraak.

Wil je meer informatie of een afspraak maken?