Menu

Medewerking aan onderzoek naar ziekte van Crohn

Als eindopdracht voor de opleiding osteopathie aan de FICOZiekte van Crohn (Flanders International College of Osteopathy) doet Naomi Dek vanuit het Gezondheidscentrum Oosterhout onderzoek naar effecten op de kwaliteit van leven en de kwaliteit van de ontlasting bij mensen met de Ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa.

U kunt zonder kosten meedoen aan dit onderzoek indien u de Ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa heeft. Dit moet echter wel door een specialist vastgesteld zijn. Tevens dient u een volwassene te zijn. Een acute ontstekingsfase is geen beperking voor deelname aan het onderzoek. Indien u een stoma heeft, kunt u niet meedoen aan dit onderzoek. En indien u onder behandeling bent bij een fysiotherapeut en/of osteopaat kunt u overleggen of dit invloed heeft op de behandelingen. Dan kan er overwegen worden om wel of niet mee te doen.

U kunt zich aanmelden voor het onderzoek door middel van een e-mail te sturen naar: onderzoekibd2015n.dek@gmail.com. Dan kunnen afspraken worden ingepland, met voorkeur op de dinsdagen en vrijdagen. U wordt dan willekeurig ingedeeld in één van de twee groepen, de behandelgroep of placebogroep. Wanneer na het onderzoek bleek dat u deelnam in de placebogroep dan wordt aansluitend de behandelinterventie aangeboden. In totaal zullen er 4 behandelingen plaatsvinden, voorafgegaan door een in te vullen vragenlijst en een lichamelijk onderzoek. 2 weken na de laatste behandeling wordt u opnieuw gevraagd een vragenlijst in te vullen. Aan het hele onderzoek en de behandelingen zijn voor u geen kosten verbonden. De afspraken zullen plaatsvinden in het Gezondheidscentrum Oosterhout aan de Mathildastraat 5B in Oosterhout, in het verlengde van Broeders Gezondheidswinkel aan de Keiweg 7.

Voor vragen of verdere informatie kunt u contact opnemen via het mailadres van Naomi Dek onderzoekibd2015n.dek@gmail.com