Menu

Osteopathie in Gezondheidscentrum Oosterhout

Osteopathie gaat ervan uit dat het menselijk lichaam een eenheid is. Alle weefsels en systemen houden elkaar in evenwicht en hebben het vermogen om “storingen” zelf op te lossen wanneer het lichaam gezond is. Wanneer het evenwicht verstoord raakt, dan ontstaan er klachten en heeft het lichaam hulp nodig om te herstellen.

Osteopathie kan daarbij helpen. Alle weefsels en systemen worden manueel onderzocht, de osteopaat gaat op zoek naar bewegingsverlies in en tussen weefsels en naar patronen in het lichaam om zo de oorzaak van de klachten op te sporen. Niet alleen botten en spieren, maar ook organen en het zenuwstelsel worden onderzocht op hun bewegelijkheid. Daarbij kijkt een osteopaat ook naar leefgewoonten.

Osteopathie kan helpend zijn bij een breed scala aan klachten, bijvoorbeeld klachten van rug, nek, bekken, darmen, sportblessures, hoofdpijn, migraine, menstruatieklachten, whiplash, vermoeidheid, stress, pijnlijke en of trekkende littekens. Doordat osteopaten veelal gebruik maken van zachte technieken om weefsel weer in beweging te brengen, is de behandelmethode ook zeer geschikt om kinderen, baby’s en zwangere vrouwen te behandelen. Denk bij baby’s o.a. aan huilbaby’s, krampjes, reflux, voorkeurshouding, algemene onrust, slecht slapen.

Nieuwsgierig geworden naar osteopathie en naar onze praktijk? Neem dan een kijkje op onze website www.osteopathieoosterhout.nl of bel 06 53 95 70 77.