Menu

Tom Rademakers – Traditionele Chinese Geneeskunde

Mijn naam is Tom Rademakers en ben eigenaar van Praktijk Zenmotion gevestigd in Oosterhout. Door twee aanrijdingen was mijn lichaam volledig uit balans, zo zeer zelfs dat ik jaren last heb gehad van nekpijn en hoofdpijn. Jaren onder behandeling van een fysiotherapeut, een aantal malen onder behandeling van een chiropractor, niets heeft wezenlijk geholpen mij van mijn nekpijn en hoofdpijn te verlossen die iedere dag,  24/7, aanwezig waren. Eén uur Qigong was echter al voldoende mij van mijn nekpijn en hoofdpijn af te helpen, wat een verademing was dat!

Onder het motto: “wat mij heeft geholpen, helpt ook anderen” ben ik begonnen aan een 3-jarige opleiding Traditionele Chinese Geneeskunde, gevolgd door een 3-jarige specialisatie-opleiding Qigong. Ik gaf intussen Qigong/Taijiles aan o.a. mensen met Parkinson en merkte dat de tremors, die bij aanvang les duidelijk aanwezig waren, sterk waren verminderd aan het einde van mijn les. Dit vond ik zo fantastisch dat ik meer handvatten wilde om mensen nog beter te kunnen helpen. Mijn keuze viel op acupunctuur.

Tijdens deze 4-jarige opleiding merkte ik dat acupunctuur bij heel veel lichamelijke- maar ook bij veel geestelijke-klachten heel goed toepasbaar is. Bij het schrijven van mijn scriptie over wat acupunctuur bij de ziekte van Parkinson zou kunnen betekenen stuitte ik op Chinese literatuur die uitzonderlijke resultaten liet zien wat acupunctuur bij deze patiënten heeft betekend, zoals het stoppen van medicatie, vermindering van depressieve gevoelens, beter kunnen slapen, maar ook tremoren die afnamen!

Acupunctuur is een Traditionele geneeswijze en heeft tot doel met behulp van o.a. naalden, moxa, cupping, guasha, kruiden, tui-na, dieet en Chinese lichaamsoefeningen het evenwicht van de energie (Qi) in ons lichaam te herstellen en te behouden. De Chinezen geloven er dan ook in dat de oorsprong van ziekten ligt in deze energetische verstoringen. Zijn de energieën in balans, dan is de mens gezond. Acupunctuur probeert dan ook altijd als eerste de balans in het lichaam te herstellen. We kunnen dus zeggen dat de acupuncturist NIET de ziekte behandeld, maar een mens die energetisch uit balans is.

Nieuwsgierig geworden wat ik voor jou zou kunnen betekenen? Neem contact op met telefoonnummer 06-39443720 of kijk op www.zenmotion.nl